Як складається ситуація на ринку праці Кам’янського під час війни

Відповідно до статистичних даних Кам’янського міського центру зайнятості на початок квітня 2022 року – кількість роботодавців, що співпрацюють з центром з питання укомплектування кадрами зростала та складає  484 од., кількість вакансій у звітному періоді 1827 од., з яких 940 од. укомплектовано, що становить 51,5% від загальної кількості вакансій. Кількість актуальних вакансій на 01.04.2022р. складає 126 од. (до початку військових дій в базі даних налічувалось майже 500 од. актуальних вакансій).

Потребують працівників такі підприємства міста як АСОЦІАЦІЯ “БК “СПЕЦМЕТАЛУРГМОНТАЖ”, ДЕРЖАВНА УСТАНОВА “КАМ’ЯНСЬКА ВИПРАВНА КОЛОНІЯ (№34)”, КАМ’ЯНСЬКИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ ЛІЦЕЙ, КЗ”ГІМНАЗІЯ №8″ КМР, КЗ”ДЕЦ”, КНП КМР “МЛШМД”, КП КМР “ТРАНСПОРТ”, ПРАТ “ДНІПРОВАГОНМАШ”, ПРАТ “ЮЖКОКС”, ТОВ “МЕТИЗ-БОЛТ”, ТОВ “ВТП “ТРИТОН”, заклади охорони здоров’я, навчальні заклади та інші.

Найбільш затребувані професії – це викладачі, водії автотранспортних засобів, електромонтери, електрогазозварники, кондитери, кухарі, лікарі, перукарі, прибиральники, слюсарі-ремонтники, токарі, продавці, бухгалтери. Середня тривалість укомплектування вакансії становить 14 днів. На сьогодні ПОУ відновили прийом працівників та подання вакансій. Середня тривалість пошуку роботи становить 96 днів.

 За період військового часу з 24.02.2022 з метою пошуку роботи до центру зайнятості найбільше звільнених осіб звернулось з ТОВ “АТБ-МАРКЕТ”, ТОВ “КОНДИТЕРСЬКА ФАБРИКА “КВІТЕНЬ”, ТОВ “ЄРМАК ГОЛД”, ТОВ “КПД”, ТОВ “ТК “ДНІПРОВСЬКИЙ”, ПРАТ “ОРІЛЬ-ЛІДЕР”, ТОВ “ОМЕГА”, КП “ТЕПЛОЕНЕРГО” ДМР, ТОВ “ПРОІНВЕСТ”, ПРАТ “ДНІПРОВАГОНМАШ”, КНП КМР  “МІСЬКИЙ КОНСУЛЬТАТИВНО – ДІАГНОСТИЧНИЙ ЦЕНТР”, АТ “ДНІПРОВСЬКА ТЕЦ”, ПРАТ “КАМЕТ-СТАЛЬ”, ТЗОВ “ВЕСТ ОЙЛ ТРЕЙДІНГ”, ТОВ “АЛАН”, ТОВ “ЛОГІСТИК ЮНІОН” та інші.

Інформацію щодо масового вивільнення у 2022 році до міського центру зайнятості подали ПАТ “ДМК” на 7 осіб та КЗ “Центр надання соціальних послуг” Криничанськоїселищної ради – 9 осіб.

Продовжується робота із внутрішньо-переміщеними особами. Так, протягом січня – березня 2022р. мали статус безробітного 31 особа, з яких 12 осіб звернулось в період ведення військових дій. Працевлаштовано 7 осіб.  Станом на 01.04.22 продовжує перебувати на обліку в центрі зайнятості 23 особи, з яких всі отримують допомогу по безробіттю.

 Протягом березня організовано виїзні заходи до місць розміщення внутрішньо-переміщених осіб з метою надання послуг щодо працевлаштування, консультацій законодавства з питань реєстрації в службі зайнятості. Організовано робоче місце у ЦНАПі для щоденної роботи фахівця відділу рекрутингу де особа, включаючи тимчасово переміщених осіб, може звернутись та отримати консультацію з будь яких питань, які входять до компетенції служби зайнятості, у тому числі щодо працевлаштування.

Ще новини

Leave a Comment